Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τούρτα γενεθλίων κιτ κατ

Θα γίνει η αγαπημένη τούρτα των παιδιών

Είναι σοκολατένια και έχει και κιτ κατ. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα γλυκό;

Υλικά

Μερίδες: 12

Παντεσπάνι

  •  100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  30 γρ. κακάο
  •  5 αυγά
  •  125 γρ. ζάχαρη

Σιρόπι

  •  150 γρ. ζάχαρη
  •  150 γρ. νερό
  •  50 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • Κρέμα σοκολάτας
  •  400 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  •  400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35- 36% λιπαρά, πολύ κρύα
  •  200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  •  12 μίνι συσκευασίες Kit Kat (καθεμία περιέχει 4 τεμάχια, συνολικά δηλαδή 48 «μπαστουνάκια») κακάο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Παντεσπάνι

  1. Για να ετοιμάσουμε την τούρτα γενεθλίων κιτ κατ κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
  3. Ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά μέσα στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. (που έχουμε κλείσει στο κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μία μέρα νωρίτερα, για να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα).

Σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Κρέμα

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  3. Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η κουβερτούρα από τη θερμοκρασία του γάλακτος και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να χλιαρύνει αρκετά.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή (περίπου όπως είναι το γιαούρτι) και όχι μέχρι να γίνει σαντιγί.
  6. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  7. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.

Συναρμολόγηση

  1. Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε δύο ή τρεις οριζόντιες φέτες (ανάλογα με το πόσο επιδέξιοι είμαστε) με ένα μαχαίρι ψωμιού.
  2. Τοποθετούμε τη μία φέτα σε μια πιατέλα, μέσα σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου.
  3. Ραντίζουμε το παντεσπάνι με σιρόπι και απλώνουμε από πάνω το 1/3 ή το 1/2 της σοκολατένιας κρέμας (ανάλογα με το αν κόψαμε δύο ή τρία παντεσπάνια).
  4. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και τελειώνουμε με κρέμα, κρατώντας λίγη για τα πλαϊνά (προς το παρόν την κρατάμε στο ψυγείο).
  5. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά.
  6. Ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας το τσέρκι με ένα πιστολάκι μαλλιών και αφαιρώντας το.
  7. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στα πλαϊνά και τοποθετούμε όρθια γύρω γύρω τα kit kat, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την περιφέρεια.
  8. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης