Το πιο λαχταριστό και εύκολο vegan burger
Αν έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα burgers σου έχουμε τη λύση και ακούει στο όνομα Τortilla burger με λαχανικά. Το πιο λαχταριστό και εύκολο vegan burger που πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό ή γλυκό
- ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
- ¼ κ.γλ. σκόνη τσίλι
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια
- 140 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 2-4 φέτες φυτικό τυρί της επιλογής μας
- 2 μπιφτέκια σόγιας
- ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
- 2 κ.σ. vegan μαγιονέζα
- 1 κ.γλ. καυτερή Sriracha
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, τη σόγια και τη σκόνη τσίλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Έπειτα τοποθετούμε τα μπιφτέκια σόγιας σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για 18 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη Sriracha. Μόλις γίνουν τα μπιφτέκια βάζουμε από πάνω τους το φυτικό τυρί. Στη συνέχεια πάνω σε μια tortilla βάζουμε 1κ.σ. σως, το μπιφτέκι με το φυτικό τυρί και τη μισή ποσότητα λαχανικών. Ύστερα κόβουμε μια tortilla πιο μικρή και την τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικα. Κλείνουμε διπλώνοντας τις άκρες της μεγάλης tortillas από πάνω. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε την tortilla για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε την tortilla ζεστή με την υπόλοιπη πικάντικη σως.