Σαρώνει σε dislikes
H θρυλική Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται ως έγχρωμη ξεσηκώνοντας όπως θα δείτε και παρακάτω, πολλές αντιδράσεις στο νέο ντοκιμαντέρ Queen Cleopatra του NETFLIX. Tο οποίο θα βγει στην πλατφόρμα στις 10 Μαϊου. Το trailer όσο περνούν οι μέρες ανεβαίνει σε dislikes. Μέχρι τις 20 Απριλίου ήταν στα 263.000 με 2,1 εκ. προβολές, ενώ έπεται και συνέχεια. Μένει να μάθουμε αν θα ξεπεράσει το αντίστοιχο του Netflix, Harry and Meghan, που βγήκε τον περασμένο Δεκέμβριο πάνω από 400,000 dislikes.
Πριν διαβάσετε περισσότερα για τις αντιδράσεις, προέκυψε μια μήνυση από δικηγόρο στην Αίγυπτο. Καθώς θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει η νομική οδός για όσους έχουν δημιουργήσει αυτό το ντοκιμαντέρ. Θεωρεί πως το Netflix είναι συνένοχο με το εν λόγω “έγκλημα”.
Σύμφωνα μάλιστα με αυτή αναφέρεται πως “Τα περισσότερα από αυτά που εμφανίζει η πλατφόρμα του Netflix δεν συμμορφώνονται με τις ισλαμικές και κοινωνικές αξίες και αρχές. Ιδιαίτερα τις Αιγυπτιακές.” Συν τοις άλλοις αναφέρεται πως “προκειμένου να διατηρηθεί η Αιγυπτιακή εθνική και πολιτιστική ταυτότητα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να υπάρχει υπερηφάνεια για τα αποτελέσματα αυτού του έργου.”
Η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται αρκετά διαφορετική
Στο πόστερ και το trailer του ντοκιμαντέρ η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται αρκετά διαφορετική απ’ ότι την έχουμε συνηθίσει. Αυτό φυσικά πυροδότησε πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.
Η Κλεοπάτρα ήταν Αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν. Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, ελληνικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.
Τα σχόλια που συνοδεύουν το επίσημο τρέηλερ στο youtube αλλά και τα tweet παρακάτω δεν είναι καθόλου κολακευτικά για την πλατφόρμα. Καθώς οι χρήστες επισημαίνουν ότι το Netflix πρεπει να μάθει ιστορία.
H διαστρέβλωση λοιπόν της ιστορίας σχετικά με την καταγωγή και την εμφάνιση της Κλεοπάτρας προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στην Αίγυπτο. Με τους χρήστες των social media να… υπενθυμίζουν στην πλατφόρμα την πραγματικότητα.
Πηγή: cineramen.gr