Το ‘Sacher Torte’ είναι ένα γλυκό με ιστορία
Αυτό φαίνεται και στη γεύση του! Γεύσεις με βάθος και χαρακτήρα όπως η έντονη σοκολάτα και η γλυκιά μαρμελάδα βερίκοκο. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και φτιάξτε την πανεύκολα στο σπίτι!
Υλικά
- 175 γρ. κουβερτούρα 52%
- 160 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. αλεύρι
- 6 αυγά
- 140 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 340 γρ. κουβερτούρα 52%
- 120 γρ. γάλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 175 γρ κουβερτούρα, το βούτυρο και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
- Στην κουζινομηχανή βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.
- Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα και το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε 1 τσέρκι (20 εκ) και βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 30 με 35 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε το κέικ στη μέση.
- Αλείφουμε το ένα κομμάτι κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο και βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και το αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο.
- Λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί τα 340 γρ κουβερτούρα με το γάλα και γαρνίρουμε με το μείγμα το κέικ.
Πηγή: dimitrismichailidis.com