Η συνταγή που είναι 100 χρονών
Η συνταγή για το ρυζόγαλο του Βάρσου είναι περίπου 100 χρόνων! Απλώστε το σε ρηχό πιατάκι με μπόλικη κανέλα, όπως ακριβώς στο θρυλικό ζαχαροπλαστείο.
Υλικά
Μερίδες: 14-16
- 2.500 ml γάλα αγελαδινό
- 250 γρ. ρύζι νυχάκι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. νισεστές ή κορν φλάουρ
- κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ρυζόγαλο σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς
- Το στραγγίζουμε καλά.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να πήξει η κρέμα.
- Ανακατεύουμε πολύ συχνά, όχι μόνο για να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε σε ρηχά πιατάκια και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr