Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το ρυζόγαλο του Βάρσου

Η συνταγή που είναι 100 χρονών

Η συνταγή για το ρυζόγαλο του Βάρσου είναι περίπου 100 χρόνων! Απλώστε το σε ρηχό πιατάκι με μπόλικη κανέλα, όπως ακριβώς στο θρυλικό ζαχαροπλαστείο.

Υλικά

Μερίδες: 14-16

  •  2.500 ml γάλα αγελαδινό
  •  250 γρ. ρύζι νυχάκι
  •  250 γρ. ζάχαρη
  •  120 γρ. νισεστές ή κορν φλάουρ
  •  κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ρυζόγαλο σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς
  2. Το στραγγίζουμε καλά.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να πήξει η κρέμα.
  5. Ανακατεύουμε πολύ συχνά, όχι μόνο για να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά κρεμώδη υφή.
  6. Σερβίρουμε σε ρηχά πιατάκια και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης