Το πιο light καλοκαιρινό snack που θα δροσίσει τα απογεύματα σου!

Θα είναι παγωτό, χωρίς τις θερμίδες του παγωτού…

Το καλοκαίρι το λατρεύεις για πολλά πράγματα και είμαι σίγουρη ότι αν έπρεπε να απαριθμήσεις πέντε από αυτά, κάπου θα έκανες χώρο και για το παγωτό. Αυτό το δροσερό γλυκάκι που σε έχει «σώσει» στις καθημερινές σου λιγούρες και το ψάχνεις σχεδόν κάθε μέρα πλέον. Αν υπάρχει μια δεύτερη σκέψη στο μυαλό σου για το παγωτό, αυτή έχει να κάνει με τις περιττές του θερμίδες που σε ανησυχούν. Άραγε, δεν θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, αν μπορούσες να το απολαύσεις χωρίς την ανησυχία για το αν θα σε… παχύνει;

 Τη λύση σου δίνει το πανεύκολο light γλυκάκι που θα φτιάξεις μόνη σου με απίστευτη ευκολία και θα καταναλώσεις χωρίς τις ενοχές των θερμίδων, γιατί σε κάθε του μερίδα κρύβονται μόνο 10 από αυτές!

Υλικά

120 γρ μούρα (φράουλες, σμέουρα, μύρτιλα – φρέσκα ή κατεψυγμένα)
220 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
Πολύ λίγες σταγόνες λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα στο μούλτι τα μούρα και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και λίγη μαύρη τριμμένη κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες. Η παραπάνω αναλογία βγάζει περίπου 26 παγωτίνια.

Δείτε ακόμα
Συνταγή για ζεστή και θρεπτική μανιταρόσουπα

Διαβάστε
ακόμα