Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το απλό υλικό που διατηρεί φρέσκα τα λουλούδια σου!

Για να μην έχεις δεύτερες σκέψεις όταν θέλεις να αγοράσεις ένα μπουκέτο λουλουδιών 

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό και όμορφο σε ένα σπίτι από ένα μπουκέτο λουλουδιών μέσα σε βάζο. Είναι ένα από τα πιο υπέροχα “διακοσμητικά”, που δίνουν μία διαφορετική πινελιά στο σπίτι σου, μυρίζουν όμορφα και προσφέρουν μια ιδιαίτερη χρωματική ζωντάνια αλλά και vintage αισθητική.

Πολλές φορές όταν μας φέρνουν δώρο ένα μπουκέτο λουλούδια, ή όταν θέλουμε να τα αγοράσουμε από μόνες μας (για να κάνουμε ένα δώρο και εμείς στον εαυτό μας), προβληματιζόμαστε με το εξής. Ότι επειδή πρόκειται για κομμένα λουλούδια που δεν βρίσκονται σε γλάστρα σε συνδυασμό με το απλό νερό για να “ζήσουν”, σίγουρα δεν είναι αρκετό για να διατηρηθούν πάνω από… 4-5 μέρες. 

Υπάρχει βέβαια ένα φυσικό υλικό που σε έχει “σώσει” από πολλές καταστάσεις και έχεις πάντα στην κουζίνα σου για αυτό το λόγο. Αυτό έχει την ιδιότητα να διατηρεί φρέσκα για περισσότερο καιρό τα λουλούδια του βάζου και δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. 

Πώς το καταφέρνει αυτό;

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό μυκητοκτόνο που καταφέρνει να διατηρεί το νερό πιο καθαρό. Αν θέλεις καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείς να τη συνδυάσεις με άλλα συστατικά που δεν διαθέτουν μυκητοκτόνες ουσίες. Για παράδειγμα, αν συνδύασεις τη μαγειρική σόδα με ζάχαρη, αυτό το μείγμα θα βοηθήσει τα κομμένα σου λουλούδια  να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φρέσκα. Όταν αλλάζεις το νερό, τότε προσθέτεις ξανά αυτές τις ουσίες. 

Bonus info: Το να προσθέσεις τη μαγειρική σόδα σε ένα βάζο με κομμένα λουλούδια μπορεί να μην εγγυάται την επιβίωσή τους στο 100%. Τα λουλούδια θα πρέπει να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που ευνοούν την αποσύνθεση, τα έντομα και τις συνθήκες στο περιβάλλον τους. Όπως και να το κάνουμε, η μαγειρική σόδα αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που πρέπει να κάνεις για να μην αγοράζεις συχνά νέο μπουκέτο λουλουδιών…

Διαβάστε επίσης