Γρήγορο και νόστιμο!
Ζουμερό κοτόπουλο έτοιμο σε 15 λεπτά, σε ένα μόνο τηγάνι, με φίνα εποχικά σπαράγγια και σπιρτόζικη κάππαρη.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 2-3 εκ.
- 3 δεματάκια τρυφερά σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα κατά μήκος στη μέση αν είναι χοντρά
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σεσκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 30 γρ. κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
- τα φυλλαράκια από 1/4 ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγκια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλα 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο, χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε την κάππαρη, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε την τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγια.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








