Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι είναι το Qi Gong;

qigong

Τι είναι το QiGong και πως μπορεί να βοηθήσει τόσο στην σωματική ευεξία όσο και την πνευματική ισορροπία.

Qi = Ενέργεια από την οποία είναι φτιαγμένα τα πάντα και διαπερνάει τα πάντα είτε στην ορατή είτε στην αόρατη μορφή της. Το qi είναι όπως το νερό, που όταν εξατμίζεται βρίσκεται στον αέρα αλλά δεν είναι ορατό αλλά στην υλική μορφή του ως υγρό είναι ορατό και μπορεί να είναι σε ρευστή ή στέρεα μορφή.

Gong = Δεξιότητα που κατακτιέται μέσα από συνεχή πρακτική στο πέρασμα του χρόνου.

To qi gong είναι θεραπευτική τεχνική, παρακλάδι της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής με πολλές ομοιότητες με το Tai Chi. Στην πράξη, ο άνθρωπος που εξασκεί αυτή την τέχνη, χρησιμοποιεί συγκεκριμένες κινήσεις σε συνδυασμό με τεχνικές αναπνοής και ήχους για να εργαστεί πάνω στο qi (την ενέργεια ζωτικής δύναμης). Το qi gong είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην πρόληψη κάποιας νόσου και την γενικότερη βελτίωση της υγείας. Δυναμώνει το σώμα συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών οργάνων και επιφέρει νοητική ισορροπία καθώς επίσης και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υπάρχουν πολλές αναφορές για πλείστα οφέλη του Qi gong στο ορμονικό, το καρδιαγγειακό και νευρικό σύστημα, στην χρόνια κόπωση, το αναπνευστικό και τις διαταραχές ύπνου. Είναι ήπια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η τακτική εξάσκηση του Qi gong μπορεί επίσης να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση του άγχους και του στρες, ισορροπώντας τα συναισθήματα. Βελτιώνει την συγκέντρωση του νου και την ποιότητα ζωής γενικότερα. Ως τεχνική βασίζεται στην συνεργασία της καρδιάς, του σώματος, του πνεύματος και της ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο επέρχεται η αρμονία στη ζωή μας πράγμα που μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο και στον άμεσο οικογενειακό ή κοινωνικό μας περίγυρο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να εντρυφήσετε σε αυτή την τεχνική μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες.

Διαβάστε επίσης