Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι δεν πρέπει να τρώμε ποτέ με άδειο στομάχι

Η πρωινή μας ρουτίνα περιλαμβάνει κυρίως βιασύνη ώστε να φτάσουμε εγκαίρως στη δουλειά μας

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν αυξηθεί. Με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην προλάβουμε να φάμε ούτε πρωινό και απλά να αρκεστούμε σε έναν καφέ. Μπορεί να μην το ήξερες ή απλά να το προσπερνούσες, αλλά υπάρχουν κάποιες τροφές τις οποίες αν τις καταναλώσουμε με άδειο στομάχι τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη και η παρακεταμόλη δεν πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι. Η λήψη τους με άδειο στομάχι όχι μόνο μειώνει την αποτελεσματικότητα τους αλλά μπορεί να προσκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως για παράδειγμα γαστρική αιμορραγία.

Καφές

Πίνοντας καφέ με άδειο στομάχι, ακόμα και να είναι decaffeine, έχει ως αποτέλεσμα να διεγείρεται η παραγωγή οξέος, προκαλώντας καούρα και άλλα προβλήματα του πεπτικού συστήματος.

Τσίχλα

Καθώς μασάς τσίχλα, παράγεται πεπτικό οξύ. Το πεπτικό οξύ καταστρέφει την εσωτερική επιφάνεια του στομαχιού, ενώ η υπερβολική κατανάλωση τσίχλας μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις, όπως η γαστρίτιδα.

Χυμός πορτοκάλι

Ο χυμός πορτοκάλι είναι πηγή βιταμινών, συνεπώς μας κάνει καλό. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να καταναλώνεται με άδειο στομάχι. Οι όξινες και οι σκληρές ίνες που περιέχονται στα εσπεριδοειδή ερεθίζουν στομάχι.

Διαβάστε επίσης