Τι δεν πρέπει να ρίχνεις στο νεροχύτη

Forever Woman

Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να είσαι πιο προσεκτική

Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε ρίξει στο νεροχύτη ορισμένα υγρά ή υπολείμματα τροφών, όταν πλένουμε τα πιάτα ή μαγειρεύουμε αφού είναι ένας γρήγορος και πρακτικός τρόπος. Παρόλα αυτά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Καθώς υπάρχει περίπτωση ο νεροχύτης είτε να βουλώσει ή να αρχίσει να μυρίζει έντονα. Επίσης, ό,τι πέφτει στην αποχέτευση καταλήγει στις θάλασσες οπότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί τόσο στο περιβάλλον όσο και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τι δεν πρέπει να ρίχνεις στο νεροχύτη

Λάδι

Το μαγειρικό λάδι μπορεί να αναμειχθεί με τυχόν υπολείμματα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πήξη των λιπών τα οποία είναι ικανά να φράξουν τις αποχετεύσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το λάδι είναι ανθεκτικό στο νερό. Επίσης απαγορευτικά προϊόντα είναι το βούτυρο και η μαργαρίνη για τον ίδιο λόγο.

Κατακάθια καφέ

Τα κατακάθια και τα χώματα είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες βουλώματος του νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι πλήρως υδατοδιαλυτά και κολλάνε μεταξύ τους όταν είναι βρεγμένα. .

Ρύζι και ζυμαρικά

Το ρύζι και τα ζυμαρικά διαστέλλονται στο νερό. Αν λοιπόν “εγκλωβιστούν” στην αποχέτευση, θα συνεχίσουν να διογκώνονται κάθε φορά που ανοίγεις τη βρύση με αποτέλεσμα να τη φράξουν. Επίσης μη ξεχνάς ότι τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα από αλεύρι. Με αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου γίνουν κολλώδη και να πιάσουν κι άλλα υπολείμματα στους σωλήνες.

Φάρμακα

Τα φάρμακα αποτελούν σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο όταν προστίθενται στα απόβλητα νερού. Τα διαλυμένα φάρμακα μπορούν να να μολύνουν τα υπόγεια ύδατα και το έδαφος και να βλάψουν τα ζώα. Αντί λοιπόν να τα πετάξεις στο νεροχύτη, πήγαινε τα ληγμένα και αχρησιμοποίητα φάρμακα στον φαρμακοποιό ώστε να τα πετάξει με ασφάλεια στις ειδικές μονάδες απόρριψης ιατρικών απορριμμάτων.

Αυτοκόλλητα φρούτων και λαχανικών

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει και έχεις πετάξει αυτά τα μικρά αυτοκόλλητα που είναι κολλημένα πάνω σε φρούτα και λαχανικά. Τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα είναι φτιαγμένα από πλαστικό ώστε να μη διαλύονται στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων, να παγιδευτούν σε φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων ή να καταλήξουν σε ποτάμια και ωκεανούς όπου μπορούν να καταναλωθούν από την υδρόβια άγρια ​​ζωή. Φρόντισε λοιπόν να τα κρατάς μακριά από το νεροχύτη.