Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα σας

Forever Woman

Υπάρχουν κάποιοι άτυποι κανόνες όταν μιλάμε για καθάρισμα

Αν και η οργάνωση και το καθάρισμα εξαρτώνται κυρίως από τις προσωπικές προτιμήσεις, υπάρχουν σίγουρα κάποιοι άτυποι κανόνες όταν μιλάμε για καθάρισμα. Καθώς είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο θέλετε τα πράγματα να φαίνονται καθαρά, αλλά θέλετε επίσης να είναι και ασφαλή. Ειδικά στην κουζίνα όπου ετοιμάζετε και τρώτε φαγητό. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τι δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα σας.

Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί για πολλαπλούς σκοπούς

Τα πανιά ναι μεν είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, αλλά αν χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο, μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια. Κρατήστε λοιπόν ξεχωριστά πανιά για ξεχωριστούς σκοπούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανάκι για να σκουπίσετε τα χέρια και τα πρόσωπα των παιδιών, ένα για να σκουπίσετε πάγκους και ένα άλλο για να πλύνετε τα πιάτα. Η χρωματική κωδικοποίηση των πετσετών σας ή η χρήση διαφορετικών τύπων πανιών για διαφορετικούς σκοπούς βοηθά στη διάκρισή τους, ώστε να μην σκουπίζετε το χάος από το πρόσωπο του παιδιού σας σε όλο τον πάγκο που νομίζετε ότι καθαρίζετε.

Μη χρησιμοποιείτε σφουγγάρι περισσότερο από όσο θα έπρεπε

Τα σφουγγάρια μπορεί να είναι κυριολεκτικά τόπος αναπαραγωγής βακτηρίων. Και όχι, το να βάλεις το σφουγγάρι σου σε μικροκύματα δεν είναι η απάντηση. Για να βεβαιωθείτε ότι το σφουγγάρι σας είναι ασφαλές, αντικαταστήστε το κάθε εβδομάδα.

Μην αφήνετε τις μικρές δουλειές να γίνονται μεγάλες

Ένας φούρνος μικροκυμάτων που καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση και σκουπίζεται κάθε φορά που εμφανίζονται λεκέδες και λίπη, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων που έχει να καθαριστεί μήνες. Το ίδιο ισχύει και για τον φούρνο και το ψυγείο. Καθαρίστε λοιπόν τους λεκέδες την ώρα που δημιουργούνται ώστε να γλιτώσετε το τρίψιμο αργότερα.

Μην ανακατεύετε καθαριστικά

Μπορεί να πιστεύετε ότι ένα δυνατό καθαριστικό συν ένα άλλο εξίσου ισχυρό, καταλήγουν σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαριστικό. Στην πραγματικά όμως αυτό που θα δημιουργηθεί μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο τόσο για τον εαυτό σας όσο και για την κουζίνα σας. Ένας βασικός κανόνας: Μην αναμιγνύετε ποτέ χλωρίνη με οτιδήποτε άλλο.

Image by kotkoa on Freepik