Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Θέλεις να ξέρεις ποιος είσαι; Μη ρωτάς πράξε.»

Η πράξη θα σε περιγράψει και θα σε προσδιορίσει. Τάδε έφη ο Αμερικάνος Πρόεδρος Tommas Jefferson.

Όλοι μας στην πορεία της ζωής μας εξελισσόμαστε και βάζουμε στόχους για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι από τη στιγμή που ξεκινάμε να σκεφτόμαστε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο, έχουμε πιθανότητες 43% να τον πετύχουμε. Από τη στιγμή όμως που ξεκινάμε να καταγράφουμε το στόχο με χαρτί και μολύβι το νούμερο ανεβαίνει στο 56%.

Η δε κοινοποίηση των στόχων σε τρίτους αυξάνει το ποσοστό στο 64%, αν δε μπούμε και στη διαδικασία της λογοδοσίας, δηλαδή την παρακολούθηση του στόχου με επίβλεψη, το ποσοστό εκτινάσσεται στο 76%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίσκεψη σε διαιτολόγο και η εβδομαδιαία λογοδοσία ως προς τη διατροφική μας συμπεριφορά.

Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω τι πρέπει να αποφύγουμε όταν είμαστε σε δίαιτα ή διατροφή. Η λογοδοσία, η παρατήρηση και η καταγραφή της συμπεριφοράς μας, των συνηθειών μας, των σκέψεων και των αρνητικών συναισθημάτων που βιώνουμε λόγω
του ότι λειτουργούμε εκτός comfort zone, μας οδηγούν στο να παραμείνουμε πιστοί στην απόφαση να μην παρατήσουμε εύκολα την προσπάθεια μας και να μην αναβάλλουμε με το γνωστό «από Δευτέρα δίαιτα».

Θέλετε να πετύχετε το στόχο σας; Πράξτε κατάλληλα, μοιραστείτε το στόχο σας με κάποιον ειδικό και ξεκινήστε τον στόχο με ενθουσιασμό.

Στέλλα Ζουλινάκη, Life Coach/Mentor
Μέλος του EMCC (European Mentoring & Coaching Council Global)

Διαβάστε επίσης