Μοναδική!
Ουκ εν τω πολλώ το ευ! Μόνο μπισκοτένια ζύμη και άφθονες, ζουμερές, αρωματικές φράουλες. Από τα πιο απολαυστικά και ελαφριά γλυκά της άνοιξης!
Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
Βάση
- 1 1⁄2 κούπα μπισκότα digestive, τριμμένα
- 1/2 κούπα ψιλοκοπανισμένα καρύδια
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 8 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο + λίγο ακόμα για την ταρτιέρα
Γέμιση
- 900 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
- 1/3 κούπας βραστό νερό
- 3/4 κούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Βάση
- Για να ετοιμάσουμε την τάρτα ψυγείου με πλούσια γέμιση φράουλας και τραγανή βάση μπισκότου σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τριμμένο μπισκότο, τα καρύδια, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει υφή βρεγμένης άμμου.
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (ή ένα ταψάκι) διαμέτρου 22 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει και τα τοιχώματα.
- Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1 1⁄2 κούπα από τις φράουλες μέχρι να γίνουν πολτός.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το βραστό νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
- Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς ή μέχρι το μείγμα να γίνει γλάσο, να αρχίσει να πήζει, να γίνεται λιγότερο θολό και να μοιάζει με μαρμελάδα σε όψη και πυκνότητα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Αδειάζουμε το γλάσο φράουλας πάνω από τη βάση μπισκότου.
- Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το γλάσο.
- Πριν σερβίρουμε, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στα τέσσερα τις μικρές και στα οκτώ τις μεγάλες– και τις τακτοποιούμε πάνω από το γλάσο.
πηγή:https://www.gastronomos.gr