Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τάρτα με βερίκοκα και κρέμα φυστικιού Αιγίνης

Έφτασε η εποχή του

Βερίκοκα, φρέσκα και μαρμελάδα, αλλά και μια πλούσια κρέμα φυστικιού Αιγίνης σε μια τάρτα φρούτου πολύ ζουμερή και πολύ καλοκαιρινή.

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 24 εκ.

Βάση

  •  90 γρ. ζάχαρη άχνη
  •  30 γρ. αμύγδαλο λευκό, θρυμματισμένο στον πολυκόφτη σε πούδρα (ή έτοιμη πούδρα αμυγδάλου)
  •  1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  120 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  1 μέτριο αυγό

Κρέμα φυστικιού Αιγίνης

  •  80 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα), καβουρδισμένα και αλεσμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη
  •  30 γρ. (1/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  75 γρ. (σχεδόν 2/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
  •  75 γρ. βούτυρο αγελάδας
  •  2 μέτρια αυγά
  •  1 κάψουλα βανιλίνη

Γέμιση

  •  150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο «Πάστα φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο» ή έτοιμη μαρμελάδα
  •  8-10 βερίκοκα, πλυμένα και στεγνωμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με βερίκοκα και κρέμα φυστικιού Αιγίνης, ξεκινάμε με τη βάση.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλάτι, το βούτυρο, το αυγό και 60 γρ. από το αλεύρι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σχετικά σφιχτή ζύμη.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τάρτα

  1. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  2. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, πιέζοντας με τα χέρια μας ώστε να εφαρμόσει στον πυθμένα και στα τοιχώματα του σκεύους. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα φυστικιού

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το αλεύρι, την σκόνη φυστικιού, το μπέικιν πάουντερ την άχνη και το βούτυρο. Μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βγάζουμε την τάρτα από την κατάψυξη και τη βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα βερίκοκο και από πάνω την κρέμα φυστικιού.
  4. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμένα βερίκοκα και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και η βάση να γίνει τραγανή.
  5. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

  • Διαβάστε επίσης