Η πιο νόστιμη, γλυκιά και εύκολη τάρτα με μούρα
Οι καλοκαιρινές λιγούρες είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε όλοι. Με τον υδράργυρο όμως να ανεβαίνει συνεχώς ψάχνουμε να βρούμε ένα σνακ το οποίο θα μας χορτάσει ενώ παράλληλα θα μας δροσίσει. Μια τάρτα με μούρα λοιπόν είναι η ιδανική επιλογή! Πάμε να δούμε πως μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!
Υλικά
- 220 γραμ. απλό αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 110 γραμ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 120 γραμ. μασκαρπόνε
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 300 γραμ. μούρα
Εκτέλεση:
Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα, για να κάνετε τη ζύμη, βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι στο μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τρίμματα. Στη συνέχεια ρίξτε τον κρόκο και 3 κουταλιές κρύο νερό και χτυπήστε. Τέλος, πλάστε τη ζύμη σε μία μπάλα, καλύψτε την με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη και βάλτε την σε μία ταρτιέρα. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα τρυπήστε τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι, βάλτε από πάνω λίγο αντικολλητικό χαρτί και βάλτε την στο φούρνο για 20 λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε το αντικολλητικό και ξαναβάλτε την στο φούρνο για 12-14 λεπτά.
Για τη γέμιση, βάλτε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την άχνη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και ρίξτε από πάνω τα μούρα. Η τάρτα σας είναι έτοιμη!