Μια τάρτα με φράουλες είναι το πιο δροσερό και καλοκαιρινό επιδόρπιο που μπορείς να φας
Η παρακάτω τάρτα είναι ιδανική για τι ζεστές μέρες του καλοκαιριού την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ νόστιμη!
Υλικά:
- 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
- 85 γρ. ζελατίνη λεμονιού
- 3/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό
- 1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού, χωρισμένο
- 350 γρ. σαντιγί
- 3/4 φλ. τσαγιού φιστίκια, ψιλοκομμένα
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
- 1-1/2 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα βατόμουρα
- Γλυκιά τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένη
- Επιπλέον ψιλοκομμένα φιστίκια
Εκτέλεση:
Αρχικά βάλτε σε ένα μπολ βραστό, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέστε το κρύο νερό, το ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Βάλτε τη ζελατίνη στο ψυγείο σκεπασμένη, για 2 ώρες.
Έπειτα προσθέστε 2 φλιτζάνια σαντιγί στη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα φιστίκια και απλώστε το μείγμα στην έτοιμη ζύμη τάρτας. Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για να σερβίρετε, απλώστε 1-1/2 φλιτζάνια σαντιγί πάνω από το μείγμα ζελατίνης. Έπειτα ανακατέψτε τα μούρα με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και περιχύστε την τάρτα. Πασπαλίστε με καρύδα και φιστίκια. Τέλος σερβίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί.