Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα Μελομακάρονα του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων!

Η καλύτερη και πιο πετυχημένη συνταγή για λαχταριστά μελομακάρονα. Δε θα χρειαστεί να ψάξετε άλλη!

Συστατικά

  • Για το σιρόπι
  • 375 γρ. νερό
  • 525 γρ. ζάχαρη
  • 2 στικ κανέλας
  • 2 κ.σ. μέλι

Για τα μελομακάρονα

  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 295 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 20 γρ. άχνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • καρύδια
  • έξτρα μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα στικ κανέλας και μόλις βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την άχνη, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα γιατί θα βγάλει η ζύμη το λάδι της)

Παίρνουμε από το μείγμα κάθε φορά 30 γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα οβάλ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 17-20 λεπτά. Βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 20 δευτερόλεπτα και τα αφαιρούμε. Αλείφουμε τα μελομακάρονα με ζεστό μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Δείτε επίσης:

Κλασική κρέμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
Το κόλπο για να κόψεις το κρεμμύδι χωρίς να…θρηνήσεις! 

Διαβάστε επίσης