Συνταγή Muffins με Σοκολάτα και Καρύδα

muffins-g7a61f1e6f_1920-1-1

Η Γεύση της Χαράς

Συστατικά:

  • 1 ½ φλ. αλεύρι πολλαπλών χρήσεων
  • ½ φλ. κακάο ανεπεξέργαστο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¾ φλ. γάλα
  • ⅓ φλ. λάδι καρύδας (ή άλλο επιθυμητό λάδι)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • ½ φλ. καρύδα, τριμμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετήστε χαρτοκιβώτια μάφιν σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το λάδι καρύδας και τη βανίλια.
  4. Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, αλλά μην υπεραναμείβετε το μίγμα.
  5. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και την τριμμένη καρύδα αν τις χρησιμοποιείτε. Συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά.
  6. Με ένα κουτάλι γεμίστε τα χαρτοκιβώτια μάφιν περίπου στα 2/3 του ύψους τους.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει ένα καθαρό μαχαίρι από το κέντρο.
  8. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα απολαύσετε. Καλή απόλαυση!