Η Γεύση της Χαράς
Συστατικά:
- 1 ½ φλ. αλεύρι πολλαπλών χρήσεων
- ½ φλ. κακάο ανεπεξέργαστο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- ¾ φλ. γάλα
- ⅓ φλ. λάδι καρύδας (ή άλλο επιθυμητό λάδι)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας
- ½ φλ. καρύδα, τριμμένη (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετήστε χαρτοκιβώτια μάφιν σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το λάδι καρύδας και τη βανίλια.
- Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, αλλά μην υπεραναμείβετε το μίγμα.
- Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και την τριμμένη καρύδα αν τις χρησιμοποιείτε. Συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά.
- Με ένα κουτάλι γεμίστε τα χαρτοκιβώτια μάφιν περίπου στα 2/3 του ύψους τους.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει ένα καθαρό μαχαίρι από το κέντρο.
- Αφήστε τα muffins να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα απολαύσετε. Καλή απόλαυση!