Απολαύστε την εύγευστη τάρτα λεμόνι με την φρεσκάδα του λεμονιού σε κάθε δαγκωνιά!
Υλικά:
Για την Κρούστα:
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη Λεμονάδα:
- Χυμός από 4-5 λεμόνια (περίπου 1 φλ. χυμό)
- Ξύσμα από τα λεμόνια
- 1 1/4 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
Ετοιμασία της Κρούστας:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα πατητήρι για να ανακατέψετε μέχρι να προκύψει ένας αφρώδης κρόκος.
- Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και το κρύο νερό, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο ζυμαράκι.
- Αναποδογυρίστε το ζυμάρι σε μια επιφάνεια εργασίας, ανοίγοντας το με έναν πατσαλάντη.
- Τοποθετήστε το ζυμάρι σε ένα ταρτοπανάκι και τοποθετήστε το σε ένα ταρτοπανάκι με βούτυρο. Πιέστε το ζυμάρι στο ταρτοπανάκι για να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά του ταρτοπανακίου.
Ετοιμασία της Λεμονάδας:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
- Χύνετε το μείγμα στην παρασκευασμένη κρούστα.
Ψήσιμο:
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί στο πάνω μέρος.
- Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Σερβίρισμα:
- Αν θέλετε, προσθέστε λίγη σκόνη ζάχαρης ή ανθούς λεβάντας για διακόσμηση.
- Σερβίρετε την τάρτα με ένα κομμάτι φρέσκο λεμόνι για επιπλέον αρώματα.