Αυτό το λικέρ θα χαίρεσαι να το σερβίρεις στους καλεσμένους σου!
Το λικέρ που θυμάσαι να σερβίρει η γιαγιά σου και η μαμά σου στους καλεσμένους, μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου και να επαναφέρεις μία από τις ομορφότερες αναμνήσεις σου. Αυτό το λικέρ θα το φτιάξεις από σταφύλια που είναι απίστευτα ζουμερά αυτή την εποχή!
Διάβασε ακόμα: Πέννες με βασιλικό
Υλικά
2 κιλά μαύρα σταφύλια
φλούδες από 3 λεμόνια
½ κιλό ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
βότκα ή τζιν
Εκτέλεση
Πλένεις πολύ καλά τα σταφύλια και τα κόβεις σε τσαμπιά που έχουν 5 ρόγες το καθένα. Τα βάζεις προσεχτικά σε μεγάλα γυάλινα βάζα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις νερό και ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για 1 μόνο λεπτό από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Το αφήνεις να κρυώσει εντελώς και το ρίχνεις στα γυάλινα βάζα.
Στη συνέχεια βάζεις και τις φλούδες από τα λεμόνια. Τα γεμίζεις με το αλκοόλ και τα σφραγίζεις. Καθημερινά και για ένα μήνα ανακινείς τα βάζα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.