Αυτή η συνταγή είναι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε σπιτική σοκολάτα που θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για γλύκα.
Υλικά:
- 200γρ σοκολάτα παραγωγής (σκούρα, γάλακτος, ή λευκή – ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1/4 φλ. βούτυρο
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
- Προαιρετικά: ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα, ξηροί καρποί, ξηροί καρποί Goji
Οδηγίες:
- Λιώστε τη σοκολάτα: Βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ και λιώστε τα μαζί σε μικροκυμάτων ή πάνω από ένα νερό μπεν μαρί. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μία ομαλή μάζα.
- Προσθήκη Ζάχαρης: Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Εάν προτιμάτε τη σοκολάτα λιγότερο γλυκιά, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
- Προσθήκη Βανίλιας (Προαιρετικό): Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας για ένα ευχάριστο άρωμα. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθήκη Επιπλέον Συστατικών (Προαιρετικό): Αν θέλετε να προσθέσετε καρύδια, αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς, τώρα είναι η στιγμή. Ανακατέψτε για ομοιόμορφη κατανομή.
- Χύσιμο σε Καλούπια: Χύστε τη σοκολάτα σε καλούπια για σοκολατάκια ή σε πλακίδια για σπαστή σοκολάτα.
- Ψύξη: Βάλτε τα καλούπια ή τις πλάκες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, μέχρι να στερεώσει η σοκολάτα.
- Απολαύστε: Αφαιρέστε τη σοκολάτα από τα καλούπια και απολαύστε τη σπιτική, αγνή γεύση της σοκολάτας που φτιάξατε με αγάπη!