Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για σοκολατένια βασιλόπιτα

Για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο!

Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αγαπάμε τη σοκολάτα. Και την θέλουμε παντού, κυριολεκτικά. Και αν δεν δοκιμάσουμε ακόμα και την…βασιλόπιτα με σοκολάτα, τότε ποιο το νόημα; Αν θέλεις να τους ξετρελάνεις όλους στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τότε συνέχισε να διαβάζεις! 

Υλικά

200 γρ. βούτυρο σε κύβους

2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

10 γρ. σκόνη κακάο

10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

80 ml σιρόπι σφενδάμου

6 αυγά

80 γρ. ζάχαρη άχνη

120 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτεις το κακάο. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου.

Σε ένα μίξερ, χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά. Προσθέτεις το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα. Προσθέτεις και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.

Ρίχνεις το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 55 λεπτά, κάνοντας παράλληλα μικρές τρύπες με ένα πιρούνι. Την αφήνεις λίγο να κρυώσει, μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.

Διαβάστε επίσης