Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για Σιροπιαστό Κέικ!

Με τη μοναδική του γεύση, τα σοκολατένια αρώματα και το βρεγμένο, γλυκό σιρόπι που απορροφάται από τις υφές, αυτό το γλυκό αποτελεί μια αγκαλιά από απόλαυση.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι κακάο
  • Πρόσθετη ζάχαρη για το σιρόπι

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι, τα αυγά, και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το κακάο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα φορμάκι για κέικ που έχετε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και να περνάτε ένα ξυλάκι μέσα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
  5. Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, προετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε μισό φλιτζάνι ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Προσθέστε μια επιπλέον φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα πυκνό σιρόπι.
  7. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και όταν το κέικ είναι έτοιμο, χύνετε το σιρόπι πάνω του, ώστε να απορροφηθεί.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πλήρως προτού το κόψετε σε κομμάτια.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης