Με τη μοναδική του γεύση, τα σοκολατένια αρώματα και το βρεγμένο, γλυκό σιρόπι που απορροφάται από τις υφές, αυτό το γλυκό αποτελεί μια αγκαλιά από απόλαυση.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι κακάο
- Πρόσθετη ζάχαρη για το σιρόπι
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι, τα αυγά, και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το κακάο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα φορμάκι για κέικ που έχετε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και να περνάτε ένα ξυλάκι μέσα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
- Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, προετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε μισό φλιτζάνι ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέστε μια επιπλέον φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα πυκνό σιρόπι.
- Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και όταν το κέικ είναι έτοιμο, χύνετε το σιρόπι πάνω του, ώστε να απορροφηθεί.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει πλήρως προτού το κόψετε σε κομμάτια.
Καλή απόλαυση!