Απολαύστε τις ζουμερές και νόστιμες κρέπες σας!
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 κούπες γάλα
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (λιωμένο) για το ψήσιμο
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε έναν αναδευτήρα για ομογενοποίηση.
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά, ώστε να φουσκώσει λίγο.
- Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο για να λιώσει.
- Ρίξτε μια μικρή ποσότητα του μείγματος στο τηγάνι και κάντε κυκλικές κινήσεις για να καλύψετε ομοιόμορφα τον πάτο.
- Όταν η κρέπα αρχίζει να στεγνώνει και να αποκολλάται εύκολα από το τηγάνι, στρίψτε τη για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα.
- Σερβίρετε τις κρέπες με τα αγαπημένα σας γαρνιρίσματα όπως μέλι, σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα ή παγωτό.