Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για νόστιμα σκορδομακάρονα

Μια παραδοσιακή συνταγή που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια! 

Το σκόρδο προσδίδει νοστιμιά σε όποια συνταγή για αν επιλέξεις να το προσθέσεις. Όμως, στην περίπτωση μιας μακαρονάδας, το σκόρδο καταφέρνει να την απογειώσει! 

Υλικά

1 κιλό spaghetti

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ώριμες τριμμένες

1 κ. γ. πελτέ

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

δεντρολίβανο

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας της οδηγίες στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνεις και τα βάζεις πάλι στην κατσαρόλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο.

Όταν πάρει χρώμα προσθέτεις τις ντομάτες, τον πελτέ και το δεντρολίβανο και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Ρίχνεις τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά ώστε να ομογενοποιηθεί.

Αν θέλεις ρίχνεις από πάνω τυρί και σερβίρεις.

Διαβάστε επίσης