Μια υπέροχη λιχουδιά για σένα που αποφεύγεις τη γλουτένη!
Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά το φαγητό θέλουμε να γευτούμε κάτι γλυκό. Όμως, συνήθως σκεφτόμαστε τις περιττές θερμίδες, τη ζάχαρη και ίσως τη γλουτένη και το αποφεύγουμε. Με αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας δεν θα χρειαστεί να ξαναμπείς σε σκέψεις. Άσε που θέλεις μόνο 10 λεπτά μαζί με το πάγωμα για να την φτιάξεις. Μους σοκολάτας λοιπόν, με πολύ λίγες θερμίδες, χωρίς πολλή ζάχαρη και χωρίς γλουτένη!
Υλικά
165 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
6 μεγάλα αβγά, με χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
1 κ.σ. cocoa nibs
Εκτέλεση
Λιώσε τη σοκολάτα και τα cocoa nibs σε μπεν μαρί βάζοντάς τα σε μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και άφησέ τα να κρυώσουν. Ανάμειξε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και τους κρόκους μέχρι να ενοποιηθούν (μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί θα γίνει σφιχτό το μείγμα). Σε γυάλινο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά ανάμειξέ τα απαλά στο μείγμα της σοκολάτας. Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοίρασε το μείγμα σε 6 ποτήρια σερβιρίσματος και πάγωσέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.