Και σε ποιον δεν αρέσουν οι σπιτικές μαρμελάδες;
Οι μαρμελάδες είναι αδυναμία! Δεν μπορώ να φανταστώ πρωινό χωρίς μαρμελάδα. Άσε που έχουν και το extra bonus ότι δεν χαλάνε για πάρα πολύ καιρό και τρώγονται στο πρωινό χειμώνα/καλοκαίρι. Μπορείς να φτιάξεις μαρμελάδα με ό,τι φρούτο σου αρέσει. Εμείς αποφασίσαμε να σου δείξουμε με σταφύλι καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα.
Υλικά
- Σταφύλια
- Ζάχαρη
- Σε ίσες ποσότητες
Εκτέλεση
Αρχικά βάζεις τα σταφύλια σε μια κατσαρόλα προσθέτεις λίγο νερό και το αφήνεις να σιγοβράζει για 15 λεπτά και έπειτα τα στραγγίζεις καλά. Μη ξεχνάς ότι τα βαζάκια και τα καπάκια τους πρέπει να έχουν αποστειρωθεί καλά! Για κάθε φλιτζάνι σταφύλια προσθέτεις ίση ποσότητα ζάχαρη. Το αφήνεις να πάρει μια βράση, και στη συνέχεια προσθέτεις σιγά-σιγά ένα ακόμα φλιτζάνι ζάχαρη, ανακατεύεις συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να πήζει το κατεβάζεις από την φωτιά. Το βάζεις στο βάζο του, το κλείνεις καλά και το αφήνεις μέσα σε μια λεκανίτσα με βραστό νερό μέχρι να κρυώσει. Ύστερα στο ψυγείο και μετά από λίγες ωρίτσες είναι έτοιμο!