Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για κρέπες

Απολαύστε τις ζεστές κρέπες σας με το αγαπημένο σας γέμισμα!

Αυτή η συνταγή δίνει περίπου 10-12 κρέπες, ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε να τις φτιάξετε. Απολαύστε τις ζεστές κρέπες σας με το αγαπημένο σας γέμισμα!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (λιωμένο και ψυγμένο)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και το εκχύλισμα βανίλιας για γεύση.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα ανάμικτρο ή έναν απλό αναδευτήρα για να ανακατέψετε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία ζύμη χωρίς κόμπους.
  4. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αν χρειάζεται, μπορείτε να το βουτυρώσετε ελαφρά.
  5. Αδειάστε περίπου 1/4 φλιτζάνι από τη ζύμη στο κέντρο του τηγανιού και στρίψτε το τηγάνι για να καλύψετε ομοιόμορφα τον πυθμένα. Αφήστε την κρέπα να ψήσει για περίπου 1-2 λεπτά.
  6. Ξεκολλήστε απαλά την κρέπα από το τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα σπάτουλα και αντιστρέψτε την για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για λίγα δευτερόλεπτα.
  7. Αφαιρέστε την κρέπα από το τηγάνι και επαναλάβετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες.
  8. Σερβίρετε τις κρέπες με τα αγαπημένα σας γαρνιτούρες όπως μέλι, σοκολάτα, φρούτα, ή σαντιγί.

Image by Freepik

Διαβάστε επίσης