Απολαύστε τις ζεστές κρέπες σας με το αγαπημένο σας γέμισμα!
Αυτή η συνταγή δίνει περίπου 10-12 κρέπες, ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε να τις φτιάξετε. Απολαύστε τις ζεστές κρέπες σας με το αγαπημένο σας γέμισμα!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (λιωμένο και ψυγμένο)
- 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέστε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και το εκχύλισμα βανίλιας για γεύση.
- Χρησιμοποιήστε ένα ανάμικτρο ή έναν απλό αναδευτήρα για να ανακατέψετε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία ζύμη χωρίς κόμπους.
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αν χρειάζεται, μπορείτε να το βουτυρώσετε ελαφρά.
- Αδειάστε περίπου 1/4 φλιτζάνι από τη ζύμη στο κέντρο του τηγανιού και στρίψτε το τηγάνι για να καλύψετε ομοιόμορφα τον πυθμένα. Αφήστε την κρέπα να ψήσει για περίπου 1-2 λεπτά.
- Ξεκολλήστε απαλά την κρέπα από το τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα σπάτουλα και αντιστρέψτε την για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για λίγα δευτερόλεπτα.
- Αφαιρέστε την κρέπα από το τηγάνι και επαναλάβετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες.
- Σερβίρετε τις κρέπες με τα αγαπημένα σας γαρνιτούρες όπως μέλι, σοκολάτα, φρούτα, ή σαντιγί.
Image by Freepik