Απολαύστε αυτό το κλασικό κέικ ως γλυκό για κάθε ειδική περίσταση!
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 φλ. αλεύρι που φιλτράρεται
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα κέικ μούλτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και αφρώδη.
- Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το ανάμειγμα αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο, εναλλάσσοντας με το γάλα. Αρχίστε και τελειώστε με το αλεύρι.
- Μεταφέρετε το ζύγισμα στο προετοιμασμένο μούλτι και ομαλοποιήστε την επιφάνεια.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-55 λεπτά, ή μέχρι να εισέλθει ένα ξυλάκι στο κέντρο και να βγει καθαρό.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο μούλτι για περίπου 15 λεπτά, και στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε ένα σχάρι για πλήρες κρύωμα.
- Αφού κρυώσει πλήρως, μπορείτε να το σερβίρετε με ένα πλούσιο στρώμα ζάχαρης ή να το διακοσμήσετε με γλάσο και φρούτα.