Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή Για Κλασικό Κέικ

Απολαύστε αυτό το κλασικό κέικ ως γλυκό για κάθε ειδική περίσταση!

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φλ. αλεύρι που φιλτράρεται
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα κέικ μούλτι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και αφρώδη.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε.
  4. Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Προσθέστε το ανάμειγμα αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο, εναλλάσσοντας με το γάλα. Αρχίστε και τελειώστε με το αλεύρι.
  6. Μεταφέρετε το ζύγισμα στο προετοιμασμένο μούλτι και ομαλοποιήστε την επιφάνεια.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-55 λεπτά, ή μέχρι να εισέλθει ένα ξυλάκι στο κέντρο και να βγει καθαρό.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο μούλτι για περίπου 15 λεπτά, και στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε ένα σχάρι για πλήρες κρύωμα.
  9. Αφού κρυώσει πλήρως, μπορείτε να το σερβίρετε με ένα πλούσιο στρώμα ζάχαρης ή να το διακοσμήσετε με γλάσο και φρούτα.

Διαβάστε επίσης