Σερβίρετε την τοματόσουπα ζεστή, διακοσμημένη με φρέσκα φύλλα βασιλικού εάν επιθυμείτε. Απολαύστε την με φρεσκοκομμένο ψωμί ή κρουτόν. Καλή όρεξη!
Υλικά:
- 1,5 κιλά ώριμων ντομάτων
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πιπεριά καυτερή, ανάλογα με την προτίμηση σας
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Οδηγίες:
- Κάντε μια ελαφριά τομή (στο σχήμα ενός Χ) στη βάση κάθε ντομάτας. Βυθίστε τις στο βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια μεταφέρετε τις σε ένα μπολ με παγεταρισμένο νερό για να τις κρατήσετε αφράτες. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τις σε κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα κομμένα ντομάτα στον κατσαρολά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και φέρτε τα υλικά σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομίκτη ή μίξερ, αναμείξτε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία σούπα.
- Προσθέστε το πιπέρι καγιέν ή την πιπεριά καυτερή, ανάλογα με τη γεύση που επιθυμείτε, και ανακατέψτε ξανά.
- Σερβίρετε την τοματόσουπα ζεστή, διακοσμημένη με φρέσκα φύλλα βασιλικού εάν επιθυμείτε. Απολαύστε την με φρεσκοκομμένο ψωμί ή κρουτόν. Καλή όρεξη!