Γιατί την ευχαρίστηση του ουρανίσκου, δεν χρειάζεται να την μοιράζεσαι πάντα με άλλους…
Ένα δροσιστικό γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας, δεν είναι άλλο από την χειροποίητη lemon pie. Επειδή όμως η ευχαρίστηση του ουρανίσκου είναι κάτι που δεν πρέπει να το μοιράζεσαι πάντα, αυτή η συνταγή είναι μόνο για σένα.
Υλικά
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 αβγό
1 ασπράδι αβγού
1/4 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουτ. του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
Βουτυρώνεις ελαφρά στρογγυλές μικρές φόρμες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
Απλώνεις την ζύμη σε κάθε φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς C) για 15 λεπτά
Χτυπάς στο μίξερ το αυγό, το ασπράδι, μια κουτ. της σούπας αλεύρι και ζάχαρη, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Προσθέτεις το νερό και το baking powder. Χτυπάς όλα τα υλικά σε μέτρια σκάλα για 3 λεπτά.
Ρίχνεις το μίγμα πάνω από την ψημένη ζύμη και ψήνεις για άλλα 20-25 λεπτά.