Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για Αφράτα Cinammon Rolls

Αφράτα Cinammon Rolls

Αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για αφράτα, cinammon rolls που θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή για το πρωινό.

Υλικά:

Στρώση:

  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κιννάμωμο σε σκόνη
  • 1/4 φλ. βούτυρο (λιωμένο)

Ζύμη:

  • 1 φλ. γάλα (θερμό, όχι καυτό)
  • 2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 4 φλ. αλεύρι (περίπου)

Γλάσο:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κιννάμωμο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στον πυθμένα του ταψιού για ψήσιμο.
  • Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη ξηρή μαγιά στο θερμό γάλα. Προσθέτουμε ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο, αλάτι, αυγά, και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μια απαλή ζύμη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο, λεπτό φύλλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα κανέλλας-ζάχαρης-βουτύρου πάνω από τη ζύμη.
  • Από την πλευρά με τη στρώση, αρχίζοντας από τη μεγάλη πλευρά, αρχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο προς μια πλευρά, δημιουργώντας ένα κύλινδρο. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστά πάχος.
  • Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  • Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γλάσου μέχρι να λιώσουν και να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο, απλώνουμε γενναιόδωρα το γλάσο πάνω από τα ζεστά ρολά.

Διαβάστε επίσης