Αφράτα Cinammon Rolls
Αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για αφράτα, cinammon rolls που θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή για το πρωινό.
Υλικά:
Στρώση:
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κιννάμωμο σε σκόνη
- 1/4 φλ. βούτυρο (λιωμένο)
Ζύμη:
- 1 φλ. γάλα (θερμό, όχι καυτό)
- 2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/3 φλ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 4 φλ. αλεύρι (περίπου)
Γλάσο:
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1/4 φλ. γάλα
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κιννάμωμο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στον πυθμένα του ταψιού για ψήσιμο.
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη ξηρή μαγιά στο θερμό γάλα. Προσθέτουμε ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο, αλάτι, αυγά, και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μια απαλή ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο, λεπτό φύλλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα κανέλλας-ζάχαρης-βουτύρου πάνω από τη ζύμη.
- Από την πλευρά με τη στρώση, αρχίζοντας από τη μεγάλη πλευρά, αρχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο προς μια πλευρά, δημιουργώντας ένα κύλινδρο. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστά πάχος.
- Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γλάσου μέχρι να λιώσουν και να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μόλις βγουν από το φούρνο, απλώνουμε γενναιόδωρα το γλάσο πάνω από τα ζεστά ρολά.