Συνήθειες που ρίχνουν το μεταβολισμό σου!


υπάρχουν μερικές συνήθειες που μας τον μπλοκάρουν

Ένας καλός μεταβολισμός βοηθάει στη διατήρηση σιλουέτας σου όπως και στο να μη βάζεις εύκολα κιλά.

Όσο όμως και να θέλουμε να αποκτήσουμε έναν καλό μεταβολισμό, υπάρχουν μερικές συνήθειες που μας τον μπλοκάρουν με αποτέλεσμα να βάζουμε πιο εύκολα κιλά. Προκειμένου λοιπόν να καταφέρεις να τον διατηρείς σε ένα καλό επίπεδο δες ποιες συνήθειες πρέπει να αποφύγεις.

Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή, με ελάχιστη έως καθόλου άσκηση έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει ο μεταβολισμός μας. Προσπάθησε λοιπόν να εντάξεις την άσκηση στην καθημερινότητα σου, όπως για παράδειγμα το περπάτημα ή το τζοκινγκ.

Δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για ένα υγιές σώμα. Όταν έχεις μυϊκή μάζα σημαίνει ότι κάνεις περισσότερες καύσεις. Πρόσθεσε λοιπόν στη διατροφή κοτόπουλο, ψάρι και όσπρια καθώς είναι από τις κύριες πηγές πρωτεΐνης.

Το παρακάνεις με τη δίαιτα

Με το να μην τρως όσο χρειάζεσαι και με το να προσλαμβάνεις λίγες θερμίδες το μόνο που καταφέρνεις είναι να βλάπτεις το μεταβολισμό σου. Ειδικά αν εφαρμόζεις αυτό το σύστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε ο μεταβολισμός σου θα πέσει.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο καλός ύπνος έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου, ένα από αυτά είναι και η τόνωση του μεταβολισμού. Όταν λοιπόν κοιμάσαι λίγες ώρες τότε ο μεταβολισμός σου θα πέσει, με αποτέλεσμα να παίρνεις πιο εύκολα και να χάνεις πιο δύσκολα κιλά.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα