Συμβουλές Μαγειρικής

Image by senivpetro on Freepik

Αυτές οι συμβουλές είναι σωτήριες!

Είτε είσαι χρόνια νοικοκυρά είτε τώρα αρχίζεις να ζεις την ενήλικη ζωή από αυτή την πλευρά, τα παρακάτω kitchen tips θα σου φανούν σωτήρια. Άλλωστε νοικοκυρά και αν είσαι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης συν του ότι μπορεί να μάθεις πράγματα που δεν ήξερες. Μπορεί να σου ακούγονται απλά αλλά μη ξεχνάς ότι τα απλά είναι μερικές φορές και τα πιο δύσκολά!

Πως να καθαρίσεις σωστά το κρεμμύδι:

  • Κόβουμε σε φέτες το πάνω μέρος από το κρεμμύδι, αφήνοντας τη ρίζα ανέπαφη
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση κατά μήκος
  • Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση οριζόντια από το πάνω άκρο μέχρι το άκρο της ρίζας
  • Κόβουμε φέτες περίπου 3,5εκ μακριά από τη ρίζα και προς τα πάνω κατακόρυφα
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στο μισό από τη μία πλευρά στην άλλη κάθετα

Πόση ώρα χρειάζεται να μαρινάρω:

  • Koτόπουλο: Aν το κοτόπουλο είναι ολόκληρο τότε μπορούμε να το μαρινάρουμε από 4 ως 12 ώρες. Το στήθος μπορούμε να το μαρινάρουμε από 2 ως 24 ώρες ενώ το μπούτι από 1 ως 24 ώρες.
  • Το ψάρι φιλέτο μπορούμε από 15 λεπτά ως μία ώρα.
  • Τα παιδάκια από 2 ως 4 ώρες.
  • Τις γαρίδες από 15 ως 30 λεπτά.
  • Τη μπριζόλα από 30 λεπτά ως 24 ώρες

Αντικατέστησέ το με.. :

  • Xυμό λεμονιού με ίση ποσότητα χυμό πορτοκαλιού ή lime ή με τη μισή ποσότητα από λευκό ξύδι
  • Ζωμό με 1 ποτήρι νερό και 1 κουτάλια της σούπας soy sause
  • Γάλα με ένα κεσεδάκι γιαούρτι
  • Αυγά με μια λιωμένη ώριμη μπανάνα
  • Τοματοπολτός με ίση ποσότητα κέτσαπ
  • Ξύδι Βαλσάμικο με 1 κσ ξύδι από κόκκινο κρασί και μισή κσ καστανή ζάχαρη
  • Λευκό κρασί με ίση ζωμό κοτόπουλου ή χυμό μήλου
  • Μέλι με σιρόπι σφενδάμου

Image by senivpetro on Freepik

Δείτε επίσης: