Στιφάδο με μανιτάρια

Forever Woman

Το στιφάδο είναι από τα πιο νόστιμα κοκκινιστά της ελληνικής κουζίνας

 Σήμερα το φτιάχνω στην plant-based εκδοχή του. Τα μανιτάρια βουτάνε στη σάλτσα μου με ζεστά μπαχαρικά Allspice, κόκκινο κρασί και φυσικά αρωματική ντομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ παρέα με τα ολόγλυκα μικροσκοπικά κρεμμυδάκια —που στο καθάρισμα μπορεί να είναι μπελάς αλλά μπορείς να τα αντικαταστήσεις με λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα αν θες— και κάνουν το πιο λαχταριστό, comfort και υπέροχο φαγητό που θα απολαύσεις αυτόν τον Χειμώνα. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15-20 λεπτά
  • Φυλάσσουμε το στιφάδο στο ψυγείο για 2 μέρες.

Υλικά

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κρεμμύδια. Αν έχουμε κρεμμύδια στιφάδου, τα καθαρίζουμε και τα χαράζουμε χιαστί στο κάτω μέρος τους. Αν έχουμε λευκά κρεμμύδια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά τέταρτα.

2) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

3) Σβήνουμε με το το ξύδι και το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ Περιχύνουμε με τη ντομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε μισόκλειστο το καπάκι να βράσει για 50 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.

4) Αποσύρουμε από τη φωτιά αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και τα μπαχάρια και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή ρύζι.

Πηγή: www.madameginger.com