Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπιτικό προφιτερόλ

Σοκολάτα, σουδάκια, παγωτό όπως και να το σκεφτείς αυτό το γλυκό είναι κόλαση!

Και σε ποιον δεν αρέσει το προφιτερόλ; Πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικό. Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! Ρίξε λοιπόν μια ματιά στην παρακάτω συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει από τις αγαπημένες σου!

Υλικά

  • ½ κούπα νερό
  • ½ βούτυρο πλάκα
  • Λίγο αλάτι
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Λίγη κανέλα σκόνη
  • Παγωτό βανίλια

Κρέμα σοκολάτας

  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • ¼ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά σιρόπι καλαμποκιού
  • Λίγη ακόμη κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Αρχικά, προθέρμανε το φούρνο στους 200°. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι αφήνοντας το να πάρει μια βράση. Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Έπειτα μετέφερε το μίγμα σε ένα μπολ και άστο να κρυώσει για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το μίξερ χτύπησε τα αυγά ένα ένα την φορά. Μετέφερε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάξε μπάλες σε ένα δίσκο με ένα φύλλο λαδόκολλα. Άφησε χώρο μεταξύ κάθε μπάλας γιατί φουσκώνουν! Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν πάρουν λίγο χρώμα βγάλτες και άστες να κρυώσουν.

Σε μια κατσαρολίτσα ρίξε λίγο νερό και άστο να πάρει μια βράση. Βάλε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και βάλτο πάνω στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Όταν είσαι έτοιμη να σερβίρεις κόψε στη μέση κάθε μπαλίτσα και γέμισε με παγωτό. Ρίξε ζεστή τη σάλτσα της σοκολάτας και το προφιτερόλ μας είναι ετοιμο!

Διαβάστε επίσης