Η μουστάρδα είναι μια από τις αγαπημένες μας συνοδευτικές sauce
Με μόλις 10 θερμίδες ανά κουταλιά, η μουστάρδα είναι η πιο safe επιλογή για να συνοδεύσουμε τα σάντουιτς, τα κρύα πιάτα και ό,τι άλλο θέλουμε καθώς προσφέρει νοστιμιά με ελάχιστες θερμίδες.
Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε σπιτική μουστάρδα, με πλούσια γεύση χωρίς συντηρητικά και λιπαρά!
Υλικά
- ¼ φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη
- 2 κ.σ σπόρους κίτρινου σιναπιού
- ¼ φλιτζανιού νερό
- 2 κ.σ λευκό ξίδι
- 1 κ.γ αλάτι
- ½ κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση
Λιώνουμε τους σπόρους του σιναπιού σε ένα μεταλλικό γουδί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη μουστάρδας με το νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε τους αλεσμένους σπόρους. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα γυάλινο αεροστεγές βάζο και το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Η σπιτική υγιεινή μουστάρδα μας είναι έτοιμη!