Τα σύκα είναι από τα πιο καλοκαιρινά και νόστιμα φρούτα
Εκτός από πολύ νόστιμα είναι και μια πολύ καλή πηγή ενέργειας, καθώς περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αν όμως δεν είσαι τόσο φαν του σύκου ώστε να το τρως σκέτο, δοκίμασε το σαν μαρμελάδα. Πίστεψε με θα γίνει η αγαπημένη σου!
Υλικά
- 1 κιλό σύκα
- 200 γραμ. καστανή ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 5-6 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Έπειτα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες. Κατόπιν μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινο κουτάλι. Αν δούμε πως το μείγμα βγάζει αφρούς, αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος τους με μια τρυπητή κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα. Μόλις κρυώσει τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.