Μπορείς να την απολαύσεις ως συνοδευτικό ή και για κυρίως πιάτο!
Μία από τις πιο λαχταριστές λιχουδιές που μπορείς να φτιάξεις και να την γευτεί όλη η οικογένεια, είναι η κοτόπιτα! Η κοτόπιτα είναι τέλεια ως συνοδευτική αλλά και για κυρίως πιάτο. Απολαυστική και θρεπτική θα την λατρέψουν και τα παιδιά.
Υλικά
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρά καρέ
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά καρέ
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μουστάρδα
100 γρ. γάλα
200 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο φύλλα σφολιάτα
Εκτέλεση
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα νερό και βράζεις το κοτόπουλο μαζί και το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει εντελώς το κοτόπουλο και έχει χυλώσει ο ζωμός του το αφαιρείς, το ξεψαχνίζεις και το κόβεις με τα χέρια σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τις πιπεριές και τα φρέσκια κρεμμύδια προσθέτοντας στο τέλος το θυμάρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα λαχανικά το ζωμό του κοτόπουλου, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα πλάθεις καλά με τα χέρια σου.
Προσθέτεις λίγο-λίγο το γάλα και συνεχίσεις το ανακάτεμα. Αφήνεις τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνεις στο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνεις τη γέμιση.
Στρώνεις πάνω από τη γέμιση ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το αυγό και το αραιώνεις με 2 κ.σ. νερό. Αλείφεις την πίτα με το αυγό και την χαράζεις. Την ψήνεις για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.