Συνδυάζοντας την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας με τη ζεστασιά ενός φρεσκοψημένου μπισκότου.
Στις στιγμές που η ψυχή μας χρειάζεται μια γλυκιά αγκαλιά και η κουζίνα μας γίνεται το καταφύγιο της δημιουργικότητας, τα σπιτικά γλυκίσματα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Με απλά υλικά που βρίσκουμε σχεδόν πάντα στα ντουλάπια μας, μπορούμε να φτιάξουμε κάτι τόσο απολαυστικό, που θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα ζεστάνει τις καρδιές όλων στο σπίτι. Αυτή η συνταγή για σπιτικά μπισκότα με σοκολάτα είναι ιδανική για τις στιγμές αυτές, συνδυάζοντας την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας με τη ζεστασιά ενός φρεσκοψημένου μπισκότου.
Υλικά:
- 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. ζάχαρη μαύρη καστανή
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής και το αλάτι. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα βούτυρου και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε.
- Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, σχηματίστε μπάλες από το μείγμα και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί που έχετε σκεπάσει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να είναι χρυσαφί στις άκρες.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώνουν για λίγο στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σύρμα για να κρυώσουν τελείως.
- Καλή σας όρεξη!