Τα κρουασάν είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων καθώς μπορείς να τα γεμίσεις με ο,τι θες εσύ!
Eίτε αλμυρά είτε γλυκά είναι πάντα πεντανόστιμα! Αν λοιπόν έχεις και εσύ αδυναμία στα κρουασάν η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική καθώς έχει λίγα υλικά και η διαδικασία παρασκευής της είναι πολύ απλή!
Υλικά
- 650-700 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 3 αυγά
- Μισό φλυτζάνι βούτυρο μαλακό
- Μισό φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 φλυτζάνι γάλα της επιλογής σου
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα στο γάλα τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Όταν διαλυθεί η μαγιά, ρίχνουμε μέσα μισό φλυτζάνι αλεύρι. Σκεπάζουμε τον χυλό και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Μόλις φουσκώσει ο χυλός, τον ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και έπειτα το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά πλάθοντας και ανακατεύοντας συνέχεια. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για 2-3 λεπτά και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε να φουσκώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Με το που φουσκώσει η ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και φτιάχνουμε κρουασάν με ότι σχήμα θέλουμε. Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και πριν τα ψήσουμε, αλείφουμε λίγο αυγό αραιωμένο με λίγο νερό την επιφάνεια τους.
Ψήνουμε τα κρουασανάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε και τα απολαμβάνουμε!