Σπιτικά χωνάκια παγωτού

ice-cream-cone

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται!

Επειδή λοιπόν το καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωσή του, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε και εμείς ένα γευστικό παγωτό. Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις στο μινι μάρκετ για χωνάκια καθώς σου έχω την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικά χωνάκια παγωτού

Υλικά

  • 2 και ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ¾ κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Αρχικά ανάψτε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Έπειτα περάστε με αντικολλητικό χαρτί 3 ταψιά. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Ανακατέψτε στο μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και στο τέλος ρίξτε το μείγμα του αλευριού με τις σταγόνες σοκολάτας.

Έπειτα, χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα το 1/3 φλιτζανιού, φτιάξτε 6 scoop ζύμης για να τις βάλετε στα ταψιά. Πιέστε ώστε να γίνουν 6 επίπεδοι κύκλοι και ψήστε για 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε το αντικολλητικό στη μέση και καλύψτε τα ψημένα μπισκότα.

Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να τα γυρίσετε και τυλίξτε τη ζύμη γύρω από ένα έτοιμο χωνάκι. Τέλος βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Τα χωνάκια σας είναι έτοιμα!