Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπανακόρυζο της Αργυρώς

Μια παραδοσιακή κλασική συνταγή, το αγαπημένο όλων σπανακόρυζο.

Σπανακόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό! Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και νηστίσιμο!

Υλικά

  • 1 kg σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σπανακόρυζο

  • Σοτάρουμε τα υλικά. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
  • Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά όλο.
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά).
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού, και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης