Δεν της φαίνεται πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο.
Λατρεμένη γιατί δεν έχει διαδικασίες, ούτε πιθανότητα αποτυχίας, σιγουράκι δηλαδή!Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα αυτή είναι η συνταγή με την οποία πρέπει να ξεκινήσεις. Με έντονη γεύση φέτας, γίνεται αφράτη και φυσικά τελειώνει γρήγορα γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα τρώγεται…Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πράσα κομμένα
- 500 γρ σπανάκι
- ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ κ. γ. αλάτι
- ½ κ. γ. πιπέρι
- 1 ½ κ. γ. κάρυ
- 250 γρ φέτα
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
- Όταν μαραθούν ρίχνω το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το έχω ζεματίσει πριν για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αν είναι κατεψυγμένο απευθείας) και αφήνω να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του.
- Προσθέτω το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το περιεχόμενο να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω.
- Προσθέτω το νερό και το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι.
- Βάζω μέσα τα κρυα χορταρικά (από το τηγάνι), το κάρυ, και 200 γρ φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω.
- Το ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος 35×40 εκ, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
- Πασπαλίζω με έξτρα θρυμματισμένη φέτα, πιέζω να μπουν λίγο μέσα τα κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος).
- Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. Τρώγεται ζεστή και κρύα!
Πηγή: paxxi.gr