Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο

Δεν της φαίνεται πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο.

Λατρεμένη γιατί δεν έχει διαδικασίες, ούτε πιθανότητα αποτυχίας, σιγουράκι δηλαδή!Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα αυτή είναι η συνταγή με την οποία πρέπει να ξεκινήσεις. Με έντονη γεύση φέτας, γίνεται αφράτη και φυσικά τελειώνει γρήγορα γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα τρώγεται…Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα
  • 500 γρ σπανάκι
  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • ½ κ. γ. πιπέρι
  • 1 ½ κ. γ. κάρυ
  • 250 γρ φέτα
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ 

  • Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
  • Όταν μαραθούν ρίχνω το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το έχω ζεματίσει πριν για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αν είναι κατεψυγμένο απευθείας) και αφήνω να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του.
  • Προσθέτω το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το περιεχόμενο να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω.
  • Προσθέτω το νερό και το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι.
  • Βάζω μέσα τα κρυα χορταρικά (από το τηγάνι), το κάρυ, και 200 γρ φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω.
  • Το ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος 35×40 εκ, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
  • Πασπαλίζω με έξτρα θρυμματισμένη φέτα, πιέζω να μπουν λίγο μέσα τα κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος).
  • Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

Πηγή: paxxi.gr

Διαβάστε επίσης