Mε μυρωδικά και τριμμένη φέτα
Παραδοσιακή, ελληνική και αρωματική συνταγή για κλασική πίτα με σπανάκι, μυρωδικά και τριμμένη φέτα!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, άσπρο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο
- 1 κιλό φύλλα σπανάκι, κατεψυγμένα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 πράσινα κρεμμυδάκια
- 4 κ.σ. άνηθος
- 4-5 κ.σ. μαϊντανός
- 1 κ.γ. πιπέρι, μαύρο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 400 γρ. τυρί, νηστίσιμο λευκό
- 500 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1′.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αλάτι και σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Θρυμματίζουμε με τα χέρια το τυρί μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Σουρώνουμε την γέμιση για να φύγει όλη η υγρασία.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 30×35 εκ. και αφού έχουμε κόψει στη μέση τα φύλλα κρούστας, στρώνουμε τα μισά στον πάτο, λαδώνοντας τα με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη γέμιση στο ταψί και καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας ξανά κάθε φύλλο.
- Αφήνουμε το ταψί στην κατάψυξη για 15′.
- Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 35′.
Πηγή: dimitrismichailidis.com