Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπαγγέτι με Σκόρδο και Πιπεριά

Φουρνιστή μακαρονάδα

Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που είναι γρήγορο, εύκολο και απαιτεί μόνο λίγα υλικά.

Αυτό το πιάτο είναι απλό, αλλά έχει ένα πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Το σκόρδο και το ελαιόλαδο συνδυάζονται τέλεια, ενώ η πιπεριά προσθέτει μια ελαφριά πικάντικη νότα. Καλή απόλαυση!

Υλικά:

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Κόκκινη πιπεριά ή πιπεριά chili flakes (προαιρετικά για επιπλέον πικάντικη γεύση)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα, προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά (αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσαφένιο.
  • Στραγγίξτε τα σπαγγέτι και προσθέστε τα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά για να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Σερβίρετε ζεστό με τριμμένο τυρί παρμεζάνα αν θέλετε επιπλέον πλούσια γεύση.

Διαβάστε επίσης