Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια

Μια λαχταριστή λαδένια σπαγγετάδα

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  500 γρ. σπαγγέτι
  •  τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο, χοντροκομμένα
  •  250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  περίπου 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  10-15 ολόκληρα φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  4. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  5. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να λαδωθεί καλά.
  6. Ρίχνουμε την πάπρικα και αλατοπίπερο, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης