Μια λαχταριστή λαδένια σπαγγετάδα
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. σπαγγέτι
- τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο, χοντροκομμένα
- 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- περίπου 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 10-15 ολόκληρα φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε την πάπρικα και αλατοπίπερο, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/








