Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπαγγέτι aglio e olio

Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή

Πρόκειται για μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή που απαιτεί ελάχιστα υλικά, είναι γρήγορη και νόστιμη.

Υλικά:

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 1/2 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ερυθρό τσίλι σε νιφάδες (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι και φέρτε το νερό σε βρασμό. Προσθέστε τα σπαγγέτι και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Σε μια μεγάλη σκεύη, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λεπτοκομμένο σκόρδο και τσίλι (εάν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσαφένιο, προσέξτε να μην καεί.
  3. Στραγγίξτε τα σπαγγέτι και προσθέστε τα στη σκεύη με το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά ώστε τα σπαγγέτι να αναμιχθούν με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  4. Σερβίρετε αμέσως, προσθέστε φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και γαρνίρετε με βασιλικό ή μαϊντανό εάν το επιθυμείτε.

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για μια γρήγορη και εύκολη δείπνο μετά από μια κουραστική ημέρα. Σερβίρετε με ένα φρέσκο σαλάτα ή με ψωμί για να συμπληρώσετε το γεύμα.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Διαβάστε επίσης