Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή
Πρόκειται για μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή που απαιτεί ελάχιστα υλικά, είναι γρήγορη και νόστιμη.
Υλικά:
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 1/2 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ερυθρό τσίλι σε νιφάδες (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι και φέρτε το νερό σε βρασμό. Προσθέστε τα σπαγγέτι και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν al dente.
- Σε μια μεγάλη σκεύη, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λεπτοκομμένο σκόρδο και τσίλι (εάν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσαφένιο, προσέξτε να μην καεί.
- Στραγγίξτε τα σπαγγέτι και προσθέστε τα στη σκεύη με το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά ώστε τα σπαγγέτι να αναμιχθούν με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Σερβίρετε αμέσως, προσθέστε φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και γαρνίρετε με βασιλικό ή μαϊντανό εάν το επιθυμείτε.
Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για μια γρήγορη και εύκολη δείπνο μετά από μια κουραστική ημέρα. Σερβίρετε με ένα φρέσκο σαλάτα ή με ψωμί για να συμπληρώσετε το γεύμα.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik